Terwijl de Turkse badplaatsen aan de Middellandse Zee net een enorme ramp door een natuurbrand te boven zijn gekomen, zijn vier toeristische zeilboten in het district Alanya van Antalya in brand gevlogen.

Eind 15 augustus brak brand uit op een boot genaamd Mozi 07 die voor anker lag in een vissershut in Alanya, waarna het vuur oversloeg naar drie naburige schepen.

Brandweerlieden van het stadsbestuur van Antalya en eenheden van de Turkse kustwacht reageerden op de branden, waarvan de oorzaken nog niet zijn vastgesteld.

Er waren geen meldingen van slachtoffers toen passagiers zich haastten om in het water te springen, maar één matroos zou in het ziekenhuis zijn opgenomen nadat hij tijdens het blussen door rook was aangetast.

Ooggetuigen hebben op sociale media video’s geplaatst waarop de schepen te zien zijn gehuld in vuur en rook.

Er was korte paniek aan de wal toen een van de boten, die leek op het fictieve schip uit de Pirates of the Caribbean-filmreeks, de Black Pearl, van top tot teen in vlammen opging.

Vier schepen liepen schade op, waarvan er twee tot aan de waterlijn in brand stonden omdat ze van hout waren gemaakt.

Terwijl de gerechtelijke autoriteiten een onderzoek naar het incident hebben ingesteld, onderzoeken de wetshandhavingsdiensten de oorzaak van de brand.

Bron: Hürriyet