Murat Cura (links) en Erdoğan Kösepınar (rechts)

Een Turkse man met de naam Erdoğan Kösepınar schoot zijn buurman dood omdat hij zijn zelfbenoemde status als Mahdi, een figuur in de Islam die voor het einde der tijden zou moeten verschijnen, niet aanvaardde, zo bleek uit de aanklacht in deze zaak op 19 augustus.

Een Turkse man genaamd Erdoğan Kösepınar heeft naar verluidt zijn buurman, de 67-jarige Murat Cura, doodgeschoten omdat hij zijn zelfaangewezen status als Mahdi, een islamitische figuur die naar verwachting voor het einde der tijden zal verschijnen, niet accepteerde, zo bleek op 19 augustus uit de aanklacht tegen hem.

Kösepınar zou Murat Cura negen keer hebben neergeschoten onmiddellijk nadat hij op 14 oktober 2020 uit zijn huis in het dorp Kayıkçılar in het noorden van Zonguldak was gestapt.

De aanvaller zou hebben besloten dat hij de mahdi was, en dat Cura een demon was omdat hij zijn status als zodanig niet accepteerde, aldus een aanklacht tegen Kösepınar.

Kösepınar en Murat Cura waren naar verluidt leden van hetzelfde islamitische sekte in Duitsland waar ze woonden, en de eerste begon stemmen te horen die hem vertelden dat hij de mahdi was nadat hun zogenaamde sjeik was overleden, zei hij.

“Mensen in de vereniging vertelden me dat ze mijn onderdanen waren, maar Cura accepteerde mijn status als mahdi niet. Hij overtuigde de andere leden en duwde me uit de gemeenschap,” vertelde Kösepınar aan de politie.

Kösepınar beschuldigde zijn slachtoffer er ook van hem geestelijke pijn en leed toe te zenden door zijn demonische manieren en andere gemeenteleden te ronselen voor zijn demonen.

“Cura moest met mij vechten omdat hij een demon was, en ik moest hem doden om het gevecht te beëindigen,” zei Erdoğan Kösepınar.

“Ik heb een gevoel van innerlijke vrede sinds ik hem heb gedood. Ik voel me opgelucht.”

Uit een forensisch onderzoek van de aanvaller is gebleken dat hij geestelijk gezond was, en Kösepınar wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade voor het doden van Cura.

Bron: Turkse media