Wie een nieuwe auto koopt, weet dat daar soms nog een foutje in kan zitten, bijvoorbeeld slecht aangebrachte verf of andere gebreken. Je kan dan klacht indienen bij de autobouwer.

Alparslan Tosun vond een minder onschuldige fout. In de auto die hij voor zijn vrouw kocht, zou hij een mes gevonden hebben onder de bedekking van de bestuurdersstoel.

Hij ontdekte het mes omdat het in zijn vinger sneed. Hij diende klacht in bij zijn autobouwer, gevestigd in de autoregio van Turkije: Bursa. Hij woont zelf in de Westelijke provincie Manisa.

Man vindt mes in gloednieuwe auto

Tosun kocht zijn auto op 9 september. Hij betaalde er 119.000 lira (ongeveer 15.300 dollar) voor. Hij sneed zich toen hij de auto aan het poetsen was. Toen hij zag dat hij bloedde, onderzocht hij de bestuurdersstoel en vond hij het mes ter hoogte van de onderrug.

Het werktuig was ongeveer 20 centimeter lang en had een lemmet van 7 centimeter lang. Aanvankelijk maakte hij zich weinig zorgen toen hij naar zijn garage reed om het mes te laten verwijderen. Later liet hij een nieuwe bestuurdersstoel installeren. De autobouwer belde hem dan op om te vragen of hij een schadevergoeding wenste.

“Voor mij hoefde die schadevergoeding niet, maar het bedrijf adviseerde ons toch een rechtszaak te starten en nodigde ons in de fabriek uit om nieuwe stoelen te kiezen”, vertelde Tosun op 6 oktober aan Demirören Agency.

“Later trok het bedrijf de uitnodiging in, wat me slecht gezind maakte. Daarom besloot ik toch klacht in te dienen.”

Zijn vrouw Semiha was geschokt door de vondst. “Ik had dood kunnen zijn. Bij hard remmen zou het mes mijn ruggengraad doorboord hebben.

Terwijl wij op verontschuldigingen wachtten, probeerde het bedrijf alles in de doofpot te stoppen. We hadden het gevoel dat ze ons niet ernstig namen, dus begonnen we een juridische procedure.”

K.L.

(Bron: Sabah)