Turkish Airlines heeft afgelopen donderdag een overeenkomst getekend met het Turkse softwarebedrijf HAVELSAN. De twee partijen willen nieuwe vliegsimulators ontwikkelen die kunnen worden gebruikt om piloten op te leiden.

De Turkse luchtvaartindustrie zal hierdoor minder afhankelijk worden van buitenlandse producenten. Ook de “binnenlandse productie” krijgt hierdoor een boost. HAVELSAN zal vliegsimulators ontwikkelen met een internationale D-level certificatie. Dit voor de Boeing 737-MAX en de Airbus A320 vliegtuigen van Turkish Airlines.

De vliegmaatschappij die reeds over 14 verschillende simulators beschikt, zal 5 volledige simulators ontvangen en 6 opleidingssimulators. Deze zullen ten laatste tegen 2021 operationeel zijn.

Beste niveau voort te zetten

“Deze nieuwe simulators zullen de piloten van Turkish Airlines in staat stellen om hun opleiding op het beste niveau voort te zetten. Uiteraard kunnen ze ook worden gebruikt door piloten van buitenlandse maatschappijen die de voorkeur geven aan onze trainingscentra,” aldus Ilker Ayci, voorzitter van Turkish Airlines.

Ayci voegde toe dat de simulators een opmerkelijke rol zullen spelen in het verder verbeteren van de vliegervaring.

Voorzitter van HAVELSAN, Hacı Ali Mantar, zei dat de overeenkomst ervoor zal zorgen dat Turkish Airlines kan voldoen aan haar binnenlandse behoeften. “We zullen tegelijkertijd ook de mogelijkheid hebben om onze systemen en opleidingen te exporteren naar internationale markten,” aldus Mantar.

Anadolu

O.A.