Een leerkracht van een religieuze beroepsschool in de Centraal-Anatolische provincie Konya werd ontslagen omdat hij opmerkingen maakte over vrouwelijke studentes die turnkledij droegen.

“Duivel fluistert je toe”

Ercan Harmancı is een leerkracht filosofie. Hij werd eerder al geschorst in december 2017 door een post op Twitter. Hij schreef dat een man zijn mannelijkheid in vraag moest stellen als hij niet opgewonden geraakte van het lichaam van een jonge vrouw in turnkledij.

“Als de duivel je niet toefluistert als je het lichaam van een jonge vrouw ziet, dan ben je het geloof of je mannelijkheid kwijtgespeeld,” schreef Harmancı.

Hij schreef ook dat lichamelijke opvoeding op school een optionele klas moet zijn voor studenten, aangezien het “meisjes voorbereidt voor de duivel”.

Overspel op school

“Als meisjes sportkledij dragen is het alsof ze naakt zijn. Is overspel gebruikelijk op school? Ja. Als iemand zegt dat overspel niet kan gepleegd worden met handen, stemmen of ogen dan kennen ze de religie van de Profeet Mohammed niet,” aldus Harmancı.

Er wordt momenteel een gerechtelijk onderzoek gevoerd naar de man door zijn opmerkingen.

Hurriyet