Elk succes heeft een goed verhaal achter zich maar als het gaat om vrouwen, die veel sociale obstakels moeten overwinnen, wordt het verhaal groter.

Ece Çiftçi – Engelbewaarder op G20-top

“Zolang we de hoop niet verliezen zal er geen obstakel staan voor goedheid,” zei Ece Çiftçi. Çiftçi Trok naar Şanlıurfa om 14-jarige kinderen te helpen. Vervolgens richtte ze de “SosyalBen” stichting op die het leven van 18.000 kinderen heeft beïnvloed. Ze nam met dit allemaal geen genoegen en vertegenwoordigde Turkije op de Girls20-top voor vrouwelijke jonge ondernemers. Çiftçi werkt samen met kinderen tussen 2 en 13 jaar en helpt hen met het ontdekken van hun talenten. Ze inspireert de mensen rondom haar en promoot vriendelijkheid in alle mogelijke manieren.

Elif Güveyler – Goed doen kent geen grenzen

Een jong meisje dat onder moeilijke omstandigheden heeft gestudeerd, altijd op haar eigen voeten heeft gestaan en altijd heeft gedroomd. Toen ze opgroeide, realiseerde ze haar dromen 1 voor 1. Eerst werd ze piloot, daarna omarmde ze diegenen die zich eenzaam voelden en gaf ze hen steun. We hebben het over Turkish Airlines (THY) piloot, Elif Güveyler.

In dit verhaal is er menselijkheid, behulpzaamheid en een snufje moederschap. Nadat Güveyler meerdere obstakels overwon en piloot werd, ging ze samenwerken met weeskinderen in Afrika. Op dit moment bracht het lot haar samen met een tweeling in een weeshuis in Benin. Güveyler startte de nodige procedures, adopteerde de tweeling en nam hen mee naar Turkije. De piloot, die zowel een thuis als een mooie toekomst heeft gecreëerd voor de tweeling, heeft ons laten zien dat goed doen geen grenzen kent.

Canan Dağdeviren – Geniale 33-jarige wetenschapper

Canan Dağdeviren is een wetenschapper die Turkije heeft geïntroduceerd op het internationaal wetenschappelijk toneel. Eerst, de draagbare pacemaker en dan de machine die huidkanker in 10 seconden kan diagnosticeren. Dit zijn alle twee uitvindingen van Dağdeviren.

Bovendien is de succesvolle wetenschapper nog maar 33 jaar oud. Dağdeviren, die op deze jonge leeftijd veel succesvolle ontdekkingen, projecten en studies heeft gedaan, zal in de toekomst nog vaak bewijzen wat vrouwen ook op gebied van wetenschap kunnen bereiken.

Feryal Özel – NASA ligt in haar handen.

Ze is de enige vrouwelijke Turkse wetenschapper bij NASA en staat aan het hoofd van een prestigieus ruimtetelescoopproject dat in 2020 zal worden voltooid. Samen met beroemde genieën zoals Albert Einstein en John Nash staat ze op de lijst van de meest intelligente personen ter wereld. Professor Feryal Özel, die afstudeerde aan de Üsküdar American High School, werkt in hetzelfde vakgebied als Stephen Hawking, de grootste natuurkundige ter wereld.

Sabah