De Nationale Inlichtingenorganisatie (MİT) heeft een belangrijke lid van de terreurorganisatie PKK/YPG “geneutraliseerd”.

Deze persoon speelde een cruciale rol bij de planning en uitvoering van de terreuraanslag in Istanbul afgelopen november, waarbij zes mensen om het leven kwamen.

Halil Menci gaf leiding aan de daders van de aanslag, Ahlam Albashir Saleh en Bilal Hassan, en hielp Hassan naar het buitenland te vluchten.

MİT stelde vast dat Menci werd beschermd door de terroristische organisatie in Qamishli in het noordoosten van Syrië onder controle van de PYD/YPG en in contact stond met hooggeplaatste YPG-leden.

Het speciale operatieteam van MİT volgde Menci op de voet en neutraliseerde de terrorist met een succesvolle operatie in Qamishli op 22 februari.

Op 13 november 2022 voerde de terreurgroep YPG/PKK een bomaanslag uit op de bekende İstiklal Avenue van Istanbul waarbij zes mensen omkwamen en 81 anderen gewond raakten.

“Geneutraliseerd” is een term die door het Turkse leger en ambtenaren wordt gebruikt om aan te geven dat terroristen zijn gedood, gewond of gevangen genomen.

Bron: Hürriyet