Een Turkse gemeente heeft voor verontwaardiging gezorgd op sociale media nadat ze vrouwen in een cursus heeft geadviseerd om geen ijs te likken als men werkelijk een stijlvolle dame in Istanbul wil zijn.

http://www.milliyet.com.tr/bagcilar-belediyesi-nden-gundem-2812730/

Verschillende jonge vrouwen zijn twee maanden geleden ingeschreven voor de cursus “vrouw zijn” van de gemeente Bağcılar.

De cursus, die één keer per week gedurende twee uur wordt gegeven, geeft een aantal tips over etiquette zoals kleding, wandelen en spreken.

De lessen over “hoe een Istanbulse dame te zijn” bevatten veel suggesties, maar alleen de les over het eten van ijs veroorzaakte heel wat ophef op sociale media.

Sommigen bekritiseerden hetgeen zij als een bedreiging voor de vrijheid van de vrouw zagen, terwijl anderen het advies verdedigden. Volgens hen zou nergens in de wereld iemand een ijsje mogen likken als hij of zij als elegant wil worden gezien.

“Neem het gewoon in je mond en wacht terwijl het smelt,” zei Twitteraar @magosattress.

Nadat toen werd gevraagd hoe een banaan zou moeten worden gegeten, antwoordde een andere persoon, @glahzeus, sarcastisch: “Met een vork en een mes natuurlijk.”

Kritiek

De spreker van de cursus heeft echter de kritiek van zich afgeschud.

“Ik wil niet de perceptie creëren dat onze cursus louter een damesschool is. Wij streven naar een veel hoger doel dan dat,” zei de docent Arzu Arda die eigenlijk een wiskundig ingenieur is.

“Lezingen zijn leuk. Eigenlijk weet ik de meeste dingen die onze docent ons vertelt, maar ik ben er pas sinds kort mee bezig,” zei de 19-jarige student Ayşenur Parmak.

Hurriyet

T.A.