Decaan Turkse universiteit, die betrapt werd op stiekem kijken naar foto’s vrouwelijke studenten, stapt op

Orhan Acar, decaan van de faculteit Wetenschappen aan de universiteit van Gazi, stapt op. Er zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe hij stiekem kijkt naar de foto’s van vrouwelijke studenten. Dat veroorzaakte oproer op sociale media en op de avond van 12 mei eisten duizenden Twittergebruikers zijn ontslag.

Een universiteitsdecaan is opgestapt. Op de avond van 12 mei doken er op sociale media beelden op, waarop te zien is hoe hij stiekem kijkt naar de foto’s van vrouwelijke studenten.

Orhan Acar, decaan van de faculteit Wetenschappen aan de universiteit van Gazi, besefte niet dat de camera en het geluid aan stonden tijdens een videoconferentie. Hij zei tegen de persoon naast hem, die niet in beeld komt, dat ze het genoegen hadden om naar de foto’s van vrouwelijke studenten te kunnen kijken.

Acar had niet door dat alles opgenomen werd, maar de andere persoon waarschuwde hem. Daarna zie je Acar beschaamd naar de camera kijken.

De beelden zorgden voor verontwaardiging op sociale media. Duizenden Twittergebruikers eisten zijn ontslag.

Op 13 mei liet de universiteit weten dat Acar was opgestapt en dat er een onderzoek tegen hem loopt.

Vrouwenrechtenorganisaties roepen nu op om ook te onderzoeken of Acar niet betrokken kan zijn bij gevallen van seksueel geweld op de universiteit.

 

Bron: Hurriyet

S.V.R.