De beroemde Turkse chirurg Ali Nevai

De beroemde Turkse chirurg Ali Nevai ziet geen reden om te stoppen met de Brazilian Butt Lift, een cosmetische ingreep die eerder deze week het leven van een Nederlandse vrouw kostte.

Nevai stelt dat hij alle procedures nauwkeurig heeft opgevolgd en dat hem, zoals het er nu naar uitziet, geen blaam treft.

“Ik heb duizenden patiënten met succes behandeld, de autopsie zal moeten uitwijzen wat er bij deze vrouw is misgegaan”, vertelt Nevai.

De vrouw die deze week is overleden na een cosmetische billenoperatie in Turkije komt uit Appingedam.

De Turkse chirurg Ali Nevai is met ruim 100.000 volgers op Instagram een bekende chirurg. In de afgelopen vijftien jaar heeft hij al duizenden vrouwen ‘van over de hele wereld’ blij gemaakt met een Braziliaanse billenlift.

Op YouTube staan diverse reportages van Nederlandse vrouwen die speciaal naar Istanboel afreizen om door zijn kundige handen behandeld te worden.

Nabestaanden zijn de wanhoop nabij en willen dat de Turkse overheid de chirurg gaat vervolgen voor nalatigheid of dood door schuld.

De chirurg zegt begrip te hebben voor deze reacties. “Als er iets vreselijk misgaat in een ziekenhuis, dan is het direct de dokter die de schuld krijgt. Dat is een hele logische, emotionele reactie. Ik heb in die zin begrip voor de familie dat ze dit soort dingen roepen.”

Volgens professionals is de ingreep waar de Nederlandse vrouw aan overleed behoorlijk riskant: ongeveer 1 op de 3000 mensen die de billen op deze manier voller laat maken komt te overlijden.

Vetweefsel

De Turkse chirurg erkent dat er risico’s kleven aan de ingreep, maar dat het zou gaan om een van de gevaarlijkste operaties wijst hij van de hand.

“Er zijn inderdaad risico’s dat vetweefsel te diep wordt ingespoten en zo in de bloedsomloop terechtkomt, met vetpropjes in het hart of in de longen als gevolg. Maar die complicaties kun je in de meeste gevallen controleren en weer oplossen. Ik denk dat er een complicatie was die we van tevoren niet konden incalculeren. Het moet iets anders zijn geweest.”

Ondertussen is de verslagenheid in de Turkse kliniek groot, aldus Nevai.

“Het verdriet in mijn team is enorm. Wij behandelen al onze patiënten als onze eigen familie. Vannacht heb ik dan ook geen oog dichtgedaan.”

“Ik ben een professional. Ik moet doorgaan met mijn werk. Jij stopt toch ook niet meteen in de journalistiek als er iets ergs op jouw redactie gebeurt?,” laat de dokter weten aan de Nederlandse media.

“Veel van mijn patiënten willen eruitzien als de supersterren die ze op sociale media zien. De variatie onder de patiënten is groot en daarmee is iedere bil-operatie weer compleet anders. Dit is niet zomaar een cosmetische ingreep, het is een serieuze operatie die tot wel vijf uur kan duren.

Bron: Nederlandse media