Akasya Yaşaroğlu (26)

Een Turkse vrouw behoorde tot de 41 mensen die naar verluidt hebben deelgenomen aan een grootschalige winkeldiefstal in New York.

Zij werden aangeklaagd voor hun rol in deze misdaadkring die luxekleding en -goederen en duizenden artikelen uit winkels stal die vervolgens op eBay werden doorverkocht, aldus de burgemeester van New York Eric Adams en de procureur-generaal van New York Letitia James in een persconferentie.

Tijdens het drie jaar durende gezamenlijke onderzoek van de afdeling Grand Larceny Division van de New York City Police Department (NYPD) en de Organized Crime Task Force (OCTF) van het Office of the Attorney General (OAG), nam de politie meer dan 3,8 miljoen dollar aan gestolen detailhandelsartikelen in beslag van de vermeende baas van de onderneming, Roni Rubinov; meer dan 550 gestolen cadeau- en geldkaarten en meer dan 300.000 dollar in contanten.

Volgens de Turkse media werd bekend dat de Turkse staatsburger Akasya Yaşaroğlu (26) betrokken was bij de bende.

Yaşaroğlu, van oorsprong student binnenhuisarchitectuur, werd een hot topic in Turkije door zijn portrettering van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 als “Turkse student in New York” op CNN Türk.

Yaşaroğlu maakte ook naam door de berichten te onthullen die zanger Rafet El Roman in 2020 naar haar stuurde.

De verdachten, waaronder de 26-jarige Akasya Yaşaroğlu, worden beschuldigd van verschillende aanklachten van corruptie binnen de onderneming, witwassen van geld, crimineel bezit van gestolen goederen, oplichting en samenzwering.

Akasya Yaşaroğlu zal worden berecht voor in totaal 17 verschillende strafbare feiten, waaronder het crimineel gebruik van een uitkeringskaart van de 1e en 2e graad, en beschuldigingen van fraude in de 3e graad en bijstandsfraude in de 3e graad .

De gestolen goederen omvatten designerkleding, handtassen, riemen, schoenen, cosmetica, vrij verkrijgbare geneesmiddelen en meer dan 550 geschenkbonnen van ongeveer 60 verschillende detailhandelaars, waaronder Amazon, Home Depot, Walgreens, Visa, Apple iTunes en American Express.

Bron: Hürriyet