İsmail Yıldırım, de burgemeester van de stad Karamürsel, redde woensdag een duikster tijdens jaarlijkse herdenking van de ‘SS Üsküdar scheepsramp’.

De ceremonie vond plaats op de begraafplaats van Karamürsel ter herdenking van de slachtoffers van de scheepsramp. Hierna volgde een andere ceremonie op de pier van de stad en er werd een bloemenkrans op de pier gelegd ter herdenking van de slachtoffers.

Hulpkreet

Şenay Ertorun, een duikster van de lokale duikvereniging, dook hierop in de zee om een banier op de zeebodem te halen. Eens terug aan de wateroppervlakte, op ongeveer 10 meter van de pier, schreeuwde Ertorun om hulp en riep zij dat ze “aan het verdrinken was”.

https://www.youtube.com/watch?v=LncdP3Tg-BE

 

Duikdiploma

De koelbloedige burgemeester, die tevens ook een duikdiploma heeft, trok meteen zijn schoenen en kleren uit, waarna hij in de zee dook om de duikster te redden. De actie van de burgemeester werd op applaus onthaald, nadat hij de duikster veilig aan wal had geholpen. Gelukkig kwamen ze beiden er met de schrik vanaf.

Scheepsramp

De ‘SS üsküdar’ was een kleine veerboot die op 1 maart 1958 ter hoogte van de golf van Izmit zonk. In totaal stierven hierbij 265 passagiers en 7 bemanningsleden. De scheepsramp geldt als één van de ergste scheepsrampen in de geschiedenis van de Turkse republiek.

Sabah