De Turkse boer die vorig jaar op zijn akker in de zuidwestelijke provincie Denizli een meteorietachtige steen vond, wil het voorwerp nu aan potentiële kopers verkopen.

Ali Urhan, een inwoner van het Çivril-district in de provincie, vond vorige zomer tijdens het besproeien van zijn akker stukjes steen die niet uniek zijn voor de regio en de aandacht trokken door hun donkergekleurde structuur.

Urhan nam de voorwerpen die hij niet kon identificeren mee naar het Onderzoeks- en Toepassingscentrum voor Geowetenschappen van de Universiteit van Ankara (YEBİM) voor een gedetailleerd onderzoek, in de overtuiging dat ze ergens van buiten de wereld afkomstig konden zijn.

Tijdens het onderzoek van de steenmonsters door Professor Yusuf Kaan Kadıoğlu en zijn team in het centrum, werd vastgesteld dat het object 49 verschillende elementen bevatte en dat het een meteoriet zou kunnen zijn.

“De textuur, minerale samenstelling en chemische eigenschappen van het object tonen aan dat het een meteoriet kan zijn,” aldus het rapport.

De boer hoorde dat een gram meteoriet op de markt te koop is voor ongeveer 60 dollar en heeft het object nu te koop aangeboden, naar eigen zeggen omdat hij het gevoel had de loterij gewonnen te hebben.

Urhan overweegt nu het object in een bankkluis te bewaren om het veilig te stellen tot hij het verkoopt.

Bron: Hürriyet