Foto: Baby Tuana

De drie maanden oude baby Tuana Remmers uit Maastricht, die al meer dan een week geleden vermist werd, is terecht. Ze werd gevonden in een woning in een Belgische grensplaats.

Het meisje werd gistermiddag gevonden in de Voerstreek, een streek in de Belgische provincie Limburg. Volgens de familie en de politieautoriteiten verkeert de baby in goede gezondheid.

De Belgische politie vond baby Tuana gisteren rond 18.00 uur in een woning in Voeren, vlak over de Belgische grens.

De 26-jarige moeder van de baby had eerder gezegd dat de baby in Turkije was bij de familie van haar huidige vriend, waar ze perfect zou worden verzorgd. Volgens de moeder van Tuana was er geen reden voor ongerustheid.

Op advies van de advocaat van de moeder wil ze verder niet reageren op het nieuws dat de baby gevonden is. Haar broer en de oom van het meisje laat weten dat ze inderdaad niet in Turkije was, maar dat familie zich over het meisje ontfermde zodat ze bij haar moeder kon blijven.

De kinderrechter had baby Tuana uit huis geplaatst, maar sinds enkele weken werd het meisje vermist.

De politie maakte zich zorgen om haar gezondheid. De moeder was naar eigen zeggen niet op de hoogte van het opsporingsbericht.

“We hebben al jaren problemen met de autoriteiten, maar dat ze dit nu doen, verbaast ons zeer”, aldus de moeder

De 26-jarige moeder van drie kinderen heeft al langer een conflict met de betrokken instanties. Ze vertelde eerder dat ze al op zeer jonge leeftijd moeder werd.

Ik probeer al jaren aan te tonen dat ik een goede moeder ben, maar er is niemand die naar mijn verhaal wil luisteren.

De politie waarschuwt dat als blijkt dat zij of anderen betrokken zijn bij de vermissing van Tuana, ze dan verdacht worden van het onttrekken van het kind aan het bevoegde gezag. Dat is strafbaar.

Baby Tuana is overdragen aan Bureau Jeugdzorg.

Bron: TT