De Turkse politie heeft met succes vier leden van een internationale Colombiaanse bende dieven opgepakt die diamanten stolen ter waarde van zo een 857.000 euro over een periode van twee maanden, aldus volgens een rapport van maandag.

Volgens de rapporten, pakte de politie van Ankara 4 van de 5 oorspronkelijke verdachten op, die met een gestolen voertuig rondreden dat juwelen ter waarde van 857.000 euro vervoerde. Daarnaast vond men ook nog zo een 21.000 euro aan cash terug in het voertuig.

De verdachten betraden Turkije zo een twee maanden geleden met een toeristenvisum.

300 uur aan videomateriaal

De politie startte een zoekactie met als doel het lokaliseren van de dieven. Na het bestuderen van meer dan 300 uur aan videomateriaal slaagde men er uiteindelijk in de schuilplaats van de dieven op te sporen dat gelegen was in het Yenimahalle district.

De Colombiaanse nationalen Liliana Gomes Osma, German Bernal Huertas, Ernesto Mesa en Julian Zabata Martinez werden tijdens de invallen in de schuilplaats opgepakt, een verdachte, Jose Guillermo Rodriguez blijft voorlopig spoorloos.

Turkije verlaten

De verdachte waren wellicht van plan Turkije te verlaten via illegale smokkelroutes en smokkelaars. Het lijkt er in ieder geval op dat de dieven volop bezig waren een contactenbasis hieromtrent op te bouwen.

Verder onderzoek toonde bovendien al aan dat de bende eveneens verantwoordelijk is voor overvallen in de provincies Konya en Istanbul.

De politie deelde zijn informatie reeds met Interpol, aldus volgens het rapport.

Sabah