De Turkse zanger Haluk Levent, die bekend staat om zijn liefdadigheidswerk, werd uitgenodigd om op te treden in Nieuw-Zeeland nadat hij zijn concertopbrengsten had gedoneerd aan slachtoffers van de aanslag in Christchurch. 51 gelovigen kwamen bij deze terreurdaad om het leven.

De Nieuw-Zeelandse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken hebben de Turkse zanger uitgenodigd om op te treden in hun land. Levent maakte het nieuws bekend in een interview met NTV.

Levent zei dat hij de minister had ontmoet tijdens een noodvergadering van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), die werd gehouden in de Turkse stad Istanbul. Het hoofdthema van de bijeenkomst was de recente terreuraanval op de moslimgemeenschap in Nieuw-Zeeland.

De minister wilde spreken met de Turkse zanger nadat hij vernomen had dat Levent de opbrengsten van zijn recent concert in Çanakkale had geschonken aan de slachtoffers van de terreuraanval in Christchurch.

Minister Peters bedankte Levent voor zijn vrijgevigheid en zei dat zijn goede daden een positieve invloed hebben op de vriendschappelijke betrekkingen tussen Turkije en Nieuw-Zeeland.

“Ze bedankten mij en ik bedankte hen voor het omarmen van de moslimslachtoffers en hun families,” haalde Levent aan. Hij voegde toe dat hij ook positieve reacties heeft ontvangen van de moslimgemeenschap in Nieuw-Zeeland.

Levent die bekend staat om zijn humanitaire ingesteldheid, maakt actief gebruik van sociale media en neemt geregeld deel aan liefdadigheidswerk.

In december hielp hij een Colombiaans dansgezelschap die 2 weken vastzat op de luchthaven in Istanbul. Levent is ook medeoprichter van een ngo die zich richt op het versterken van de maatschappelijke samenwerking, het stimuleren van hulp en het helpen van hulpbehoevenden.

Sabah

O.A.