Het ministerie van Handel heeft een administratieve boete van 1 miljoen 860 duizend lira (92.107 euro) opgelegd aan een wegrestaurant in Adana, dat tegen exorbitante prijzen soep verkoopt aan burgers die hulp naar aardbevingsgebieden brengen of uit het aardbevingsgebied reizen.

Er is een boete van 1 miljoen 860 duizend lira opgelegd aan een soeprestaurant die in het aardbevingsgebied soep tegen woekerprijzen verkoopt.

In de verklaring van het ministerie van Handel werd eraan herinnerd dat er na de grote aardbeving in het land beelden op de sociale media verschenen dat een wegrestaurant soep tegen woekerprijzen verkocht.

Voornamelijk aan burgers die hulp brachten naar het aardbevingsgebied of probeerden vanuit het aardbevingsgebied naar andere delen van het land te reizen.

Er werd op gewezen dat het ministerie veel klachten over dit bedrijf heeft ontvangen en in de verklaring werden de volgende uitspraken gedaan:

“Tijdens de inspecties die door ons Provinciaal Directoraat van Handel zijn uitgevoerd in het kader van de verordening inzake exorbitante prijzen en prijsetikettering, is besloten een administratieve boete van in totaal 1 miljoen 860 duizend lira op te leggen.”

Bron: NTV