Een Turks schip is beschadigd door een bom voor de kust van Odessa nu de Russische invasie in Oekraïne de spanningen in de Zwarte Zee doet oplopen.

Een Turks schip werd op 24 februari voor de kust van de Oekraïense havenstad Odessa door een bom getroffen, aldus het Turkse Directoraat voor de Zeevaart, dat eraan toevoegde dat er geen slachtoffers waren en dat het schip veilig op weg was naar de Roemeense wateren.

Rusland lanceerde op 24 februari een grond- en luchtoffensief in Oekraïne.

“Na informatie dat het onder de vlag van de Marshalleilanden varende Turkse schip Yasa Jupiter is getroffen door een bom voor de kust van Odessa, werd vernomen dat het schip geen verzoek om hulp heeft, onderweg is naar de Roemeense wateren, geen slachtoffers heeft en veilig is,” zei de autoriteit op Twitter.

Op 24 februari kondigde Rusland een militaire operatie tegen Oekraïne aan, wat leidde tot internationale veroordeling en de belofte van strengere sancties tegen Moskou.

Er werden explosies gemeld in verschillende Oekraïense provincies, waaronder de hoofdstad Kiev, en tanks staken de grens over van Wit-Rusland naar Oekraïne.

Rusland heeft donderdag een grond- en luchtoffensief in Oekraïne gelanceerd en de hele dag door raketten op zijn buurland afgevuurd in de grootste aanval van een staat tegen een andere in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

“Na informatie dat het onder Turkse vlag varende schip Yasa Jupiter van de Marshalleilanden is getroffen door een bom voor de kust van Odessa, werd vernomen dat het schip geen verzoek om hulp heeft, onderweg is naar Roemeense wateren, geen slachtoffers heeft en veilig is”, zei het Directoraat-generaal Maritieme Zaken op Twitter.

Bron: Hürriyet