Turkije hecht veel waarde aan andere culturen en tradities, zegt Erdoğan in kerstboodschap

President Recep Tayyip Erdoğan wenste afgelopen maandag een zalig Kerstfeest toe aan al diegenen die dat vieren, zowel in Turkije als over de hele wereld.

In zijn kerstboodschap onderstreepte Erdoğan het belang van de Turkse traditie. Maar ook, zei hij, Turkije besteedt “de grootst mogelijke zorg” aan het feit dat niemand gediscrimineerd wordt op basis van “ras, taal, religie of levensbeschouwing”.

“We vinden het heel belangrijk dat al onze burgers hun cultuur, traditie en religie kunnen beleven,” lezen we verder in de boodschap.

Hij benadrukte dat verschillende culturen en tradities al eeuwenlang vreedzaam naast elkaar bestaan in Turkije. Dat versterkt de “eenheid en solidariteit” bij de bevolking, die zulke verschillen beschouwt als een verrijking.

“We blijven het belangrijk vinden om te bouwen aan de toekomst door vreedzaam samen te leven in dit gebied.”

“Het belangrijkste” voor de Turken is volgens hem wederzijds respect, rechtvaardigheid en vrijheid van religie.

www.tccb.gov.tr

Erdoğan drukte de hoop uit dat Kerstmis zou bijdragen aan het versterken van “de solidariteit en het wederzijds respect”. Hij wenste de christelijke wereld een zalig kerstfeest toe.

Met Kerstmis herdenken de christenen de geboorte van Jezus Christus.

Kerstavond is één van de belangrijkste feesten in de christelijke cultuur. Het wordt elk jaar gevierd op 24 december door de meeste niet-orthodoxe christenen.

Bron: AA

S.V.R.