Ata Silah, de grootste Turkse vuurwapenfabrikant, heeft een contract getekend met het Secretariaat voor de Verdedigingsindustrie (SSM) voor de lokale productie van wapens en granaatwerpers voor het Turkse leger.

Ata Silah werkt al anderhalf jaar aan een nieuwe granaatwerper, genaamd BA 40. De granaatwerper met een kaliber van 40 millimeter heeft geluids- en gaspatronen en mag ook dodelijke ammunitie gebruiken.

De vuurwapens en granaatwerpers werden ontwikkeld om beperkingen te overkomen door de introductie van nieuwe kenmerken, zoals een snel herlaadsysteem, en om het richten te verbeteren door stabiliserende vuursystemen.

Ata Silah hoopt de wapens te leveren aan het Turkse leger tegen het einde van het jaar.

Het bedrijf heeft vroeger de hoofdonderdelen van het binnenlandse infanteriewapen MPT-76 gemaakt en heeft nu nieuwe projecten voorgesteld aan de SSM.

De wapenfabrikant levert shotguns aan het Turkse leger, semiautomatische wapens aan de Turkse marine en exporteert ook vuurwapens naar Bahrein, Kazachstan, Egypte en Georgië.

De lokale producent Ata Silah is een van de bedrijven die de Turkse wapenindustrie een nieuw gezicht geven. Deze bedrijven exporteren wereldwijd geavanceerde wapens en granaatwerpers naar meer dan 70 landen.

Sabah

T.A.