Een meteoriet viel in de tuin van het huis van Mahmut Şahin, een Turk die al jaren in Duitsland woont.

Hij zei dat hij niet van plan was om de meteoriet te verkopen ondanks dat er duizenden euro’s werden geboden.

De Şahin familie die in Elmshorn, Sleeswijk-Holstein, Duitsland woont, vertelde het verhaal van de meteoriet die in hun tuin viel.

“Eerst dachten we dat het gat in de tuin veroorzaakt was door een gaslek of een chemische reactie. Het kwam nooit bij ons op dat er een meteoriet kon zijn gevallen en we belden onmiddellijk de brandweer. Maar toen zei mijn dochter dat het een meteoriet kon zijn en testte het met een magneet,” zei Şahin.

Ze boden 200 duizend euro

Er op wijzend dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er een meteoriet in de tuin van hun huis valt en dat het een grote kans is, zei Şahin dat ze zowel telefonisch als persoonlijk biedingen van vele verzamelaars hebben ontvangen en dat het hoogste bod momenteel rond de 200 duizend euro ligt.

Şahin verklaarde dat ze er niet aan dachten om het onmiddellijk te verkopen, “We denken eraan om eerst te wachten. De meteoriet kan tijdelijk gezien worden door anderen, misschien kan hij tentoongesteld worden in een museum”.

3.7 kilogram

De meteoriet die in de tuin van de familie Şahin viel, weegt 3,7 kilogram en is momenteel 200 duizend euro waard.

Op 25 april zaten een Turkse moeder en dochter buiten in de tuin koffie te drinken toen ze het geluid hoorden van iets dat in de tuin insloeg, eerst met een knal en daarna met veel stoom. De gezinsleden gingen de tuin in en ontdekten een groot gat.

De familie dacht eerst aan een gaslek of een andere chemische reactie, maar besloot de brandweer te bellen.

Vader Mahmut Şahin zei: “Mijn dochters kwamen op het idee om een magneet te gebuiken. Omdat ze wisten dat de meteoriet zelfs uren na de inslag nog magnetisch bleef. Normale rotsen of stenen zijn niet zo.”

Mahmut Şahin kondigde aan dat ze het stuk meteoriet in een kluis bewaarden.

Volgens het nieuws geciteerd uit de krant Bild door Ali Gülen uit Sözcü, zei vader Şahin dat de magneten die uit het huis werden gehaald onmiddellijk aan de steen bleven plakken, en dat de meteoriet die in hun tuin viel 3,7 kilogram woog en dat ze veel aanbiedingen kregen van buiten Duitsland, en het hoogste bod 200 duizend euro was.

Mahmut Şahin zei dat ze de meteoriet in een kluis bewaarden en dat het natuurlijk belangrijk was dat anderen hem konden zien en analyseren.

Grootste meteoriet

Carsten Jonas van de Meteor Study Group maakte bekend dat deze meteoriet de grootste meteoriet is die ooit in de deelstaat Sleeswijk Holstein is gevallen, en dat in 1962 een meteoriet van ongeveer één kilogram op een dak in Kiel was ingeslagen.

Bron: Avrupa Postasi