Turks koppel leeft al 6 jaar op zee

Een echtpaar uit de stad Bandirma, in de provincie Balikesir in het noordwesten van Turkije, verkocht jaren geleden hun huis om een boot te huren en de vier seizoenen op zee door te brengen.

De 55-jarige Hükümsür, een professionele kapitein, en de 50-jarige Zümrüt Canarslan besloten 6 jaar geleden, na het pensioen van Hükümsür, op een boot te gaan wonen.

Ze verkochten eerst hun huis en huurden daarna een boot gedoopt ‘Baray’ voor een periode van 10 jaar.

Het schip beschikt over een slaapkamer, keuken, badkamer en een toilet om in al hun behoeften te voorzien. Daarnaast verkiest het koppel hun tijd voornamelijk door te brengen in de buurt van de stad Marmaris in de provincie Muğla en de baaien in de buurt.

Turks koppel leeft al 6 jaar op zee

Tijdens een bezoek aan Bandirma, om hun twee dochters te zien, vertelde Hükümsür aan Anadolu Agency meer over het leven op zee. Volgens hem leven ze even goed op hun boot als vroeger in hun huis op het land.

“Doorgaans spenderen we de winter in Bandirma, en blijven we hier tot April. Af en toe varen we ook naar de Griekse Eilanden. Net als alle zeilers dromen wij er ook van om de oceaan te verkennen” vertelt Hükümsür, “bovendien willen we de Canarische Eilanden bezoeken”, voegt hij hieraan toe.

Ook zijn vrouw, Zümrüt, die over een amateur-zeemans certificaat beschikt waarmee ze haar eigen boot kan besturen, is tevreden over het leven op zee.

Volgens haar zijn ze geen ‘landmensen’ en zijn ze zeer tevreden over het leven op hun 12 meter lange boot en de zee, die hen de vrijheid geeft om overal naar toe te reizen waar ze maar willen.

Hurriyet

O.A.