De 43-jarigie politie-inspecteur Werner M. uit Antwerpen, België heeft eergisteren met zijn dienstwapen een familiedrama aangericht.

Haar man schoot eerst zijn 41-jarige vrouw Cennet en haar dochter Jasmine (13) neer, en beroofde nadien ook zichzelf van het leven.

Cennet was op slag dood, Jasmine overleed in het ziekenhuis. Wat de man bezield heeft is niet helemaal duidelijk maar enkele uren voor de feiten was er thuis nog een hoogoplopende ruzie geweest tussen Werner en zijn vrouw.

De feiten zouden zich woensdag in alle vroegte afgespeeld hebben in hun woning in De Lei in Olmen. Politie-inspecteur Werner M. had ’s nachts een Whatsapp-bericht gestuurd in een groep met bevriende collega’s, waarin hij zijn gal spuwde over verschillende zaken – ook werkgerelateerd – en zei dat “het genoeg geweest was”.

Maar wat hij daar precies mee bedoelde, werd pas de ochtend nadien duidelijk.

Foto: Cennet, Werner en Jasmine.

Na het versturen van het bericht nam de man zijn wapen, bracht zijn vrouw om en schoot zijn dochter neer, waarna hij zelfmoord pleegde.

Toen de ongeruste collega’s ter plekke kwamen, was het te laat. De zwaargewonde Jasmine werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar in de loop van de ochtend aan haar verwondingen.

Wat de politieman bezield heeft, is niet geheel duidelijk. “Hij had een zwaar drankprobleem en dat woog énorm op de relatie”, zegt een buur en dat wordt ook beaamd door zijn collega’s.

“De avond voor de feiten was het nog tot een hoogoplopende ruzie gekomen omdat hij naar de nachtwinkel wou en niet mocht van Cennet.”

“Het kan evengoed dat hij zijn vrouw en kind de avond voor de feiten al met de dood bedreigd had, maar dat zullen we nooit zeker weten”, klinkt het nog in de buurt.

Ondanks de dramatische gebeurtenissen stond Werner M. behoorlijk hoog aangeschreven in Olmen.

Werner M. werkte sinds enige tijd in Antwerpen, waar hij mee instond voor de verwerking van de boetes – een bureaujob waarvoor hij dus geen dienstwapen nodig heeft.

Hij moet het wapen gestolen hebben uit de locker in het bureau, wat eigenlijk verboden is. Het duidt er alvast op dat de politieman de dubbele moord gepland heeft.

Cennet, de vrouw van Werner, werkte als hulp in een bakkerij in Balen. Zij is van Turkse afkomst. Jasmine is haar dochter uit een vorige relatie.

Bron: Belgische media