Vanaf 27 maart zal Turkish Airlines bijna alle internationale vluchten schrappen. Het zal nog alleen mogelijk zijn om naar 5 bestemmingen te vliegen: Hongkong, Moskou, Washington D.C., New York en Ethiopië.

Dat is een gevolg van de impact die de uitbraak van COVID-19 heeft op de luchthavensector. Dat liet  İlker Aycı, voorzitter van het bedrijf, zondag weten.

Volgens  Aycı zijn net die 5 bestemmingen gekozen om van daaruit transfervluchten mogelijk te blijven maken. Op dit moment staat 85% van de vliegtuigen die de maatschappij voor internationale vluchten gebruikt, aan de grond.

Turkije schrapte vluchten van en naar meer dan 60 landen in een poging verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook veel landen sloten met dat doel hun luchtruim. Door al deze voorzorgen kan Turkish Airlines niet meer vliegen naar 107 landen. Om de schade voor het bedrijf zoveel mogelijk te beperken, zal een deel van de vliegtuigen die normaal voor passagiersvervoer worden ingezet, nu ingezet worden voor vrachtvervoer.

Bonus van 15%

Volgens Aycı krijgen passagiers die hun tickets voor 20 maart kochten, tot het einde van het jaar de tijd om die zonder bijkomende kosten te boeken. Bovendien krijgen mensen die hun reis gewoon uitstellen een bonus van 15% en krijgen ze 1.000 bonus-miles per 10 euro die hun ticket waard is.

Over het algemene beleid van Turkish Airlines ten aanzien van werknemers, liet Aycı weten dat er geen plannen zijn om iemand te ontslaan.

Op zaterdagavond meldde minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca dat in Turkije nu 947 officiële besmettingen met het nieuwe virus zijn. Ook zijn er 21 mensen aan COVID-19 bezweken. Eerder kondigde hij aan dat mensen ouder dan 65 jaar niet meer met Turkish Airlines mogen reizen omdat zij kwetsbaarder zijn voor het virus. Ze mogen ook niet meer zomaar door Turkije reizen.

K.L.

(Bron: Daily Sabah)