De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines (THY) mocht de oudste passagier in haar geschiedenis verwelkomen. Een 102 jaar oude Nepalese vrouw reisde van Nepal naar de VS.

Samen met haar zoon en schoondochter reisde Ang Phurba Sherpini vrijdag van Kathmandu naar Boston. Ze maakten een tussenstop op de Atatürkluchthaven van Istanbul.

Bij aankomst in Istanbul gaf ze een interview, waarbij haar zoon Ngawang Norbu Sherpa vertaalde. Sherpini zei dat ze een comfortabele vlucht achter de rug had; ze maakte de reis in haar traditionele kledij.

“Ik ben niks tekortgekomen aan boord van het vliegtuig van THY. Het cabinepersoneel was heel vriendelijk,” klonk het.

Sherpini zei dat ze in de VS woont, maar naar Kathmandu was gereisd om haar 99 jaar oude zus een bezoekje te brengen.

Sherpini kon zelfs genieten van een verjaardagstaart op de vlucht van Kathmandu naar Istanbul.

Sherpa van zijn kant zei dat de familie voor THY had gekozen omdat dat de beste verbinding was die ook qua prijs goed meeviel.

Sherpa had THY op voorhand ingelicht over zijn reisplannen met een 102-jarige passagier. Het bedrijf zorgde voor een zitje in businessclass om het zijn moeder gemakkelijker te maken.

Turkish Airlines werd opgericht in 1933. Vandaag vliegt de maatschappij naar meer dan 306 bestemmingen in 124 landen. Ze beschikt over een vloot van 331 passagiers- en cargovliegtuigen.

AA

S.V.R.