Een nationaal transportvliegtuig van Turkish Airlines (THY) leverde afgelopen dinsdag 60 ton aan voedsel en andere hulpmiddelen voor ondervoede kinderen in Somalië. Somalië gaat reeds sinds enige tijd gebukt onder een enorme droogte.

De campagne maakte deel uit van een actie voortvloeiend uit een initiatief van een aantal sociale media bekendheden en Hollywood acteur Ben Stiller, die een tijd geleden de luchtvaartmaatschappij van Turkish Airlines opriepen actie te ondernemen, en mee te helpen met het transport van de hulpmiddelen.

THY is de enige internationale luchtvaartmaatschappij die vliegt naar Somalië, die bovendien een bondgenoot van Turkije is. Sinds maart zijn honderden tonnen aan hulpmiddelen getransporteerd naar Somalië door de luchtvaartmaatschappij. Ook met deze laatste lading aan hulpmiddelen hoopt men opnieuw miljoenen ondervoede kinderen te kunnen helpen.

M. İlker Aycı, voorzitter van Turkisch Airlines, vertelt dat “Turkish Airlines snel reageerde op de oproep van de #LoveArmyForSomalia campagne”. Opvallend: de acties beperken zich niet enkel tot Somalië. Ook in andere Afrikaanse landen werden allerlei sociale hulpprojecten opgezet.

24 landen kregen al hulp

“We zijn trots en blij de Afrikaanse bevolking in nood te kunnen bijstaan in deze moeilijke tijden. Bovendien helpt Turkish Airlines op deze manier bij het versterken van de connectie tussen de Afrikaanse landen in nood en de rest van de wereld. Turkish Airlines leverde tot nu toe hulpmiddelen in 24 landen. We hielpen bij het opbouwen van verschillende scholen en ziekenhuizen alsook het boren van allerlei waterbronnen in landen waar er droogte heerst.”

Sabah