De nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines (THY) hervat haar vluchten vanaf 4 juni. Om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, kondigde het bedrijf wel enkele nieuwe maatregelen aan.

Bilal Ekşi, CEO van THY, liet op 26 mei weten dat het voorlopig niet meer toegestaan zal zijn om handbagage mee te nemen behalve een handtas. Ook moeten passagiers 1 per 1 in- of uitstappen, en moeten ze wachten tot het nummer van hun zitplaats wordt omgeroepen.

Passagiers zijn verplicht om mondmaskers te dragen in het vliegtuig. THY raadt hen ook aan om een extra masker mee te nemen op vluchten die langer dan 4 uur duren.

“Geen wachtrijen in de gangen, geen fysiek contact. Wacht tot het nummer van je zitplaats omgeroepen wordt voordat je aan boord gaat. Instappen gebeurt achteraan het vliegtuig.

Uitstappen gebeurt vooraan”, tweette Ekşi. “Zet een mondmasker op. Zorg er ook voor dat je je masker om de 4 uur kan verwisselen. Hou zoveel mogelijk fysieke afstand, daar waar dat mogelijk is. Hou rekening met je persoonlijke hygiëne. Was je handen regelmatig. Zorg er ook zoveel mogelijk voor dat alles online geregeld is.”

Op 20 mei maakte THY bekend de heropstart van binnenlandse vluchten pas op 4 juni te plannen. Internationale vluchten worden vanaf 10 juni hervat.

K.L.

(Bron: Hurriyet)