Grote huwelijksfeesten misschien mogelijk vanaf juli

Seçil Özkan, lid van het coronacomité van het ministerie van Volksgezondheid, beweert dat grote huwelijksfeesten vanaf 11 juli weer mogen doorgaan. Hij deed die bewering op 26 mei bij CNN Türk.

“Vanaf de 8ste week na de start van de normalisatieperiode zal het weer mogelijk zijn om grote bruiloften te organiseren. Dat betekent dus vanaf 11 juli.

Wel moeten er mondmaskers aanwezig zijn, worden er hygiënische maatregelen genomen en er moet respect zijn voor de sociale afstand”, aldus Özkan.

Voor deze bewering baseert hij zich op de curve van het aantal besmettingen. Hij zegt ook dat de maatregel aangepast kan worden als de curve toch niet gunstig evolueert.

“Als de curve naar beneden blijft gaan, zal het vanaf de 4de week na de start van de normalisatieperiode mogelijk zijn om evenementen voor maximaal 50 personen te organiseren. Dat betekent dus op 8 juni.”

Op 11 mei ging de normalisatieperiode van start. Toen mochten in Turkije shoppingscentra, kleinere winkels en kapperszaken na 2 maanden weer open.

K.L.

(Bron: Hurriyet)