Een grote luchtvaartpassagiersorganisatie heeft Turkish Airlines (TA) geprezen door ze als een 5-sterren Globale luchtvaartmaatschappij te categoriseren, gebaseerd op passagierservaringen en comfort. Dit meldde TA op 26 september.

Turkish Airlines kreeg deze eer op de Airline Passanger Experience Association (APEX) Award Ceremony op de Expo 2017 in Long Beach, Californië, aldus het bedrijf in een persmededeling.

“Wat ons onderscheidt is dat we onze gasten samenbrengen hun geliefden, we geweldige ideeën omzetten in de realiteit, wat resulteert in een reiservaring vol unieke dienstverlening en fantastische onderscheiden,” zei TA voorzitter İlker Aycı.

Turkish Airlines heeft een variëteit aan prijzen gekregen van vele organisaties in de sector voor hun dienstverleningskwaliteit, hun catering zowel aan boord als op de grond, hun businessclass en lounges, volgens de persmededeling.

Beste businessklasse

“Deze includeren de prijs voor beste luchtvaartmaatschappij in Europa voor zes opeenvolgende jaren sinds 2011, de prijs voor beste businessklasse catering aan boord in 2013, 2014, 2016 en 2017, en de prijs voor ’s werelds beste businessclass lounge in 2015 en 2017,” stelde de persmededeling.

Enkel al in augustus heeft TA een ongezien record geplaatst van plaatsenbezetting op de vliegtuigen met 84.3 percent. De luchtvaartmaatschappij vloog 7.4 miljoen passagiers in de vorige maand, wat een groei inhoudt van 14.3 percent tegenover dezelfde maand het jaar ervoor.

Vorig jaar vloog TA 62.8 miljoen passagiers, 2.5 percent meer dan 60.2 miljoen passagiers in 2015.

Hurriyet