Bulgaarse en Turkse gasoperatoren Bulgartransgaz en Botaş zullen zo snel mogelijk vergaderen om het proces te versnellen voor de Turkije-Bulgarije Gas Interconnection Project ITB,” vertelde Nadezhda Neynsky, de Bulgaarse ambassadeur in Turkije, aan het staatsbedrijf Anadolu Agency.

Neynsky zei dat Bulgarije er veel belang aan hecht de Bulgaars-Turkse relaties te ontwikkelen en er potentieel in ziet om samen te werken, zeker in de energiesector.

Een delegatie geleid door de Turkse minister van Energie en Natuurlijke Grondstoffen Berat Albayrak bezocht op 7 september de Bulgaarse hoofdstad Sofia, waar men discussieerde over een bilaterale energiesamenwerking met Bulgaarse Eerste Minister Boyko Borisov en Minister van Energie Temenuzhka Petkova.

“Beide partijen stemmen toe voor een intensifiëring van de samenwerking in de gas- en elektriciteitswerkvelden. In dit opzicht zullen zowel de gasoperatoren Bulgartransgaz en Botaş als de elektriciteitsoperatoren ESO en TEİAŞ zo snel mogelijk bilaterale vergaderingen houden,” voegde de Bulgaarse ambassadeur toe.

Bulgartransgaz en Botaş werken aan de realisatie van een Turks-Bulgaars collectieve ITB, waarvoor Bulgartransgaz een uitvoerbaarheidsstudie heeft uitgevoerd voor het Bulgaarse territorium, co-gefundeerd door de EU onder het Connecting Europe Facility mechanisme, zei Neynsky.

Hurriyet