Low budget maatschappij AnadoluJet, die een dochteronderneming is van Turkish Airlines, heeft eerder aangekondigd dat er speciale tarieven zullen worden geïntroduceerd.

Zo zal er onder meer 30% korting worden geboden op binnenlandse vluchten zowel in het voorjaar als in de zomer.

Turkish Airlines heeft inmiddels verklaard dat passagiers die hun tickets kopen tussen 10 en 13 december voor de periode van 1 april tot 31 oktober 2021, zullen kunnen profiteren van deze korting.

De luchtvaartmaatschappij verklaarde ook dat de kortingsactie geldt voor alle binnenlandse vluchten en van toepassing is op alle tariefklassen en pakketten.

Volgens de laatste cijfers is het nettoverlies van de nationale luchtvaartmaatschappij in de eerste helft van 2020 gestegen naar 447 miljoen euro vergeleken met 118 miljoen euro het jaar ervoor. Het effect van de COVID-maatregelen op de luchtvaartsector is duidelijk merkbaar.

In het tweede kwartaal steeg de vrachtopbrengst van de luchtvaartmaatschappij met 90%. De passagiers- en technische inkomsten daalden met 96% en 61% en de geconsolideerde omzet daalde met 72%.

Gedurende deze periode waarin, met uitzondering van de frequentere vrachtvluchten, slechts een beperkt aantal vluchten werd uitgevoerd, namen het Verre Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Europa de eerste drie plaatsen in wat betreft de totale inkomsten uit passagiers- en vrachtvervoer, met respectievelijk 43%, 20% en 18%.

Sabah

O.A.