Het cabinepersoneel van Turkish Airlines heeft een 19-jarig meisje geholpen met haar vliegangst door een klein feestje houden aan boord van het vliegtuig.

Op 13 augustus vloog Tuğçe Tan samen met haar moeder van Zürich naar Istanbul. Het negentienjarig meisje panikeerde, verliet haar zitplaats en ging in een andere lege stoel zitten. Haar moeder bracht het cabinepersoneel op de hoogte en vertelde hen dat het de verjaardag was van het meisje. Het personeel bedacht een idee om Tuğçe te kalmeren: een verjaardagsfeestje.
Het vliegtuigpersoneel stelde een geïmproviseerde verjaardagstaart samen en diende het al zingend op aan het negentienjarige meisje. Bij het horen van het typische verjaardagsliedje “Happy Birthday” zongen enkele andere reizigers gelukzalig mee.

‘Het meisje wou niet terugkeren naar haar zitplaats, maar we hebben haar tenminste gelukkig gekregen’, zei Büşra Güzelses, een van de stewardessen. ‘Iedereen was haar aan het toejuichen’, voegde Büşra eraan toe.

Turkish Airlines

Volgens Büşra behandelt Turkish Airlines alle noden van iedere reiziger met dezelfde zorg, maar zij gelooft dat er meer aandacht besteed zou moeten worden aan passagieren zoals Tuğçe Tan.

‘Dit is hoe de familie van Tuğçe hoopte dat wij zouden reageren. Als het niet haar verjaardag zou zijn geweest, zouden we iets anders gedaan hebben. We hebben Tuğçe doorheen de vlucht vergezeld en ze was zeer gelukkig’, vertelde Büşra Güzelses, een van de stewardessen van Turkish Airlines.

M.S.

Sabah