“Turkish Cargo heeft drie jonge leeuwinnen en een leeuw teruggebracht naar hun natuurlijke habitat in Zuid-Afrika. Het gaat hier om Luca, Charlie, Kai en de jonge leeuw Nathan. De dieren stegen op in Kiev en vlogen via Istanbul door naar Zuid-Afrika,” verklaarde Turkish Airlines op World Wildlife Day.  

De grote katten werden naar huis gebracht door Turkish Cargo, een divisie van Turkish Airlines die vrachtdiensten verleent naar 124 verschillende landen. De leeuwen hadden een slechte tijd achter de rug in de Oekraïense hoofdstad. De Turkse luchtvaartmaatschappij verklaarde dat de dieren nauwelijks zonlicht zagen en leefden in stalen kooien van slechts 35 vierkante meter. Dit allemaal ver van hun natuurlijke habitat.

Dierenrechten

De leeuwen werden gered door de Lawrence Anthony World Organization (LAEO), een organisatie die opkomt voor dierenrechten. De koning en koninginnen van de savanne werden vervoerd in speciaal ontworpen containers. Ook aan hun voedingsbehoeften werd voldaan, verklaarde Turkish Airlines verder.

De dieren werden tijdens de vlucht vergezeld door hun verzorgers, twee dierenartsen en vertegenwoordigers van de dierenrechtenorganisatie (LAEO). Er was ook personeel aanwezig van Turkish Cargo die gespecialiseerd is in het vervoer van levende dieren.

Na een marathonvlucht van bijna 9.000 kilometer werden de leeuwen vrijgelaten in het Kragga Kamma Game Park op de Zuid Afrikaanse Oostkaap.

“Na de bekrachtiging van de Wildlife Declaration in 2017, heeft Turkish Airlines haar kennis van professioneel dierentransport en dierenrechten op de voorgrond geplaatst,” aldus de vliegmaatschappij.

Turkish Airlines, opgericht in 1933, vliegt naar meer dan 300 bestemmingen in meer dan 120 landen. Het toonaangevend bedrijf beschikt over een vloot van 336 vliegtuigen, waaronder passagiers- en vrachtvliegtuigen.

Vorig jaar vervoerde Turkish Airlines 75,2 miljoen passagiers met een bezettingsgraad van 82 procent. De maatschappij mikt dit jaar op zo’n 80 miljoen passagiers op binnenlandse en internationale trajecten.

Hurriyet

O.A.