Turkish Airlines is voor het 6e jaar achtereenvolgens verkozen tot “beste luchtvaartmaatschappij van Europa” door Skytrax, erkend door de luchtvaartindustrie voor haar globale ranglijstsysteem dat onder andere tevredenheid van passagiers opvolgt.  

In een gala-ceremonie in Londen presenteerde Skytrax de World Airline Awards op 12 juli. De bestuursleden van meer dan 40 luchtvaartmaatschappijen namen deel aan het evenement. De CEO van Skytrax, Edward Plaisted, gaf de award aan Turkish Airlines-voorzitter Ilker Ayci tijdens het evenement.

Turkish Airlines
De luchtvaartmaatschappij kreeg ook een onderscheiding van de “ ’s Werelds Beste Business Class Airline Lounge” en “ ‘s Werelds Beste Business Class Lounge Dining”.

De awards, gebaseerd op enquêtes van onder andere passagiers op 550 luchthavens over de hele wereld, evalueerde factoren zoals check-ins, aankomsten, transfers, beveiliging en immigratie. Het aantal passagiers van Turkish Airlines bereikte de 25 miljoen in de eerste 5 maanden van dit jaar, een stijging van 7,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Ook het aantal vliegtuigen van Turkish Airlines steeg van 277 tot 322 in dezelfde periode terwijl de luchtvaartmaatschappij ook nog eens 15 bestemmingen toevoegde tot 289 bestemmingen in totaal.

Hurriyet