De Turkse president vertelt dat Turkije “belangrijke stappen heeft gezet” in de ontwikkeling van haar culturele economie.

De president van Turkije Recep Tayyip Erdogan heeft eerder op vrijdag laten weten dat het land “veel vooruitgang heeft geboekt” op het gebied van cultuur in de laatste 14 jaar.

Op de bijeenkomst  van de derde Nationale Culturele Raad in Istanbul, deelde Erdogan mee dat het aantal museum bezoekers in Turkije gestegen is naar 17.3 miljoen, waar 14 jaar geleden er nog maar sprake was van 7.4 miljoen. “Het aantal museums zijn volgens de cijfers van het ministerie van Toerisme en Cultuur gestegen van 93 naar 198”.

13% van de inkomen 

Erdogan vertelde ook dat de gemiddelde Turkse burger 13% van zijn inkomen spendeert aan cinema en theatervoorstellingen. “Alhoewel deze nummers een boost moeten krijgen, hebben wij zelf ook veel gedaan voor de culturele economie in de laatste 14 jaar, vertelde hij”.

De Turkse president vertelde ook dat het aantal theaters, die door subsidies ondersteund worden gestegen zijn van 59 naar 216 over de laatste 14 jaar. De president vertelde ook dat Turkije haar eigen culturele waarden zou moeten herontdekken, om weerstand te bieden tegen het cultureel imperialisme.

AA