Statistieken laten weten dat Turkije op dit moment het voortouw neemt in de oorlog tegen de drugshandel in Europa, dat zei de Turkse premier Yildirim, eerder deze week in een verklaring.

Yildirim was aanwezig op een lokaal event dat onderdeel is van de ‘Groene Halve Maan Week’ om het bewustzijn rond drugsverslaving in het daglicht te stellen. De premier vertelde dat de drugsconsumptie in de categorie 15-24 jarigen, 29.7% is in Europa, terwijl het 2.7% is in Turkije.

Onder foto: ISTANBUL, TURKIJE – 3 maart: Turkse premier Binali Yildirim ontvangt zijn prijs op een ceremonie georganiseerd door de Groene Halve Maan Organisatie

Grote drugsvangsten

Turkije heeft in de recente maanden, de drugshandel een serieuze slag toegebracht door meer in te zetten op anti-narcotica-operaties, die hebben geleid tot grote drugsvangsten, verklaarde hij. Hij verklaarde ook dat de drugshandel de grootste inkomstenbron is in de financiering van het terrorisme.

Zware slag aan de PKK

“Onze anti-narcotica-operaties hebben ook een zware slag toegebracht aan de PKK.” Meer dan 1.200 mensen, waaronder veiligheidspersoneel en burgers hebben het leven gelaten sinds de PKK terug is begonnen met haar gewapende terreurcampagne in juli 2015. Het is een organisatie die ingeschreven staat op de terreurlijsten van de VS, de EU en Turkije.

Tijdens het event dat vrijdag georganiseerd werd, kreeg de premier een prijs in erkenning voor zijn inzet tegen de drugshandel van de Groen Halve Maan Organisatie.

AA