Volgens persbureau Reuters en andere mediakanalen weert Turkije vliegtuigen uit verschillende landen, waaronder België en Nederland. Zo hoopt het land nieuwe besmettingen met corona te vermijden.

Als voorzorgsmaatregel in de coronacrisis zullen er van 14 maart tot 17 april geen vluchten zijn tussen Turkije en België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, Zweden en Nederland. Dat heeft de Turkse minister van transport Mehmet Cahit Turhan bevestigd.

Turkije verbiedt vanaf deze ochtend (14 maart) tot 17 april alle passagiersvliegtuigen uit negen Europese landen, waaronder België. Slecht nieuws voor de honderden Belgen en Nederlanders die al een vakantie naar Turkije hadden geboekt.

Passagiersvliegtuigen

Het gaat om alle passagiersvliegtuigen uit België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, Zweden en Nederland.

In Turkije zijn officieel vijf mensen besmet met het coronavirus, zei minister van Gezondheid Fahrettin Koca gisterenavond.

De maatregel gaat in op zaterdagmorgen, 14 maart, om 08.00 uur lokale tijd en duurt tot 17 april. Dit betekent dat de carriers uit deze landen niet op Turkije kunnen vliegen, maar ook de eigen airlines, zoals Turkish, zullen geen vluchten kunnen uitvoeren naar diezelfde landen, mits uitzondering op zaterdag en zondag, volgens een verklaring van de Belgische ambassade in Turkije op sociale media.

De minister voor gezondheid, Fahrettin Koca, zei tot het besluit te zijn gekomen na drie nieuwe besmettingen in Turkije, waar nu in totaal vijf mensen zijn vastgesteld met corona. Alle vijf gevallen kunnen volgens Koca direct in verband worden gebracht met bezoek aan Europa.

Hoewel dat aantal patiënten in vergelijking met andere landen zeer laag is, zegt de Turkse regering verder risico te willen vermijden.

Bron: AA

A.G.