Onderzoekers van het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht claimen de vondst van een antilichaam tegen Covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus.

De wetenschappelijke publicatie van de groep van 10 wetenschappers ligt ter beoordeling klaar bij het toonaangevende tijdschrift Nature, meldt Erasmus Magazine, dat de ontdekking een wereldprimeur noemt.

“Het antilichaam voorkomt dat het virus nog kan infecteren en kan bovendien goed helpen bij de opsporing van het virus”, zegt een van de wetenschappers namens het Erasmus MC.

Het artikel met bevindingen van de wetenschappers is donderdag al gepubliceerd op een website met de naam BioRxiv, waarop biologen hun onderzoek kunnen publiceren en waarop collega’s kunnen reageren.

In de samenvatting wordt gesproken over een antilichaam tegen SARS2, het virus dat de huidige pandemie met COVID-19 veroorzaakt.

Het antilichaam kan helpen bij de opsporing en preventie van deze vorm van corona-infectie. Volgens Erasmus Magazine moet het antilichaam nog op mensen getest worden, een proces dat een aantal maanden vergt.

Maar de wetenschappers is optimistisch: “Dit is bij ons weten het allereerste antilichaam waarvan we weten dat het de infectie blokkeert en er is een goede kans dat dit ook een medicijn wordt dat op de markt komt.

Bron: RTL

A.G.