Turkije heeft een tentenstad in het Syrische district Afrin opgericht voor Syriërs die zijn gevlucht uit Oost-Qalamoun, nabij de hoofdstad Damascus. Dat kondigde het Turkse leger aan op 25 april.

De tentenstad werd opgericht door het Turkse Ministerie voor Rampen en Noodgevallen (AFAD). “AFAD heeft het opgericht en Mehmetçik [Turkse soldaten] beschermen het. De families uit Oost-Qalamoun worden opgevangen in de tentstad opgericht in Mahmoudiya, Afrin,” leest een post.

Foto’s toonden dat het Turkse leger het gebied rond de tentstad beschermt. Het Turkse leger en geallieerde troepen van het Vrije Syrische Leger (FSA) hebben de controle van het noordwestelijke district Afrin overgenomen op 18 maart na een offensief tegen de YPG (Volksbeschermingseenheden).

Rebellen die vechten tegen het Syrische regime in de enclave van Oost-Qalamoun, hebben recent hun wapens neergelegd en zijn overeengekomen met het regime om getransporteerd te worden met bussen naar territoria gecontroleerd door oppositiekrachten.

Hurriyet