Een gezochte PKK-terrorist met een prijs van 647.360 dollar (561.238 euro) op zijn hoofd was een van de ‘geneutraliseerde’ terroristen in een operatie in de zuidoostelijke Turkse provincie Mardin. Dat zei het Ministerie van Binnenlandse Zaken op donderdag.

De Turkse autoriteiten gebruiken het woord ‘geneutraliseerd’ in hun verklaringen om te impliceren dat de terroristen zich ofwel overgegeven hebben, ofwel vermoord of gevangengenomen zijn.

Foto: Milliyet.com.tr

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken zei in een verklaring dat de terrorist met de codenaam Cuma Mardin ‘geneutraliseerd’ was bij een luchtaanval in het district Nusaybin.

De terrorist stond op de rode lijst van de meest gezochte terroristen van het ministerie volgens de verklaring.

De lijst van gezochte personen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is opgedeeld in vijf kleurcategorieën. In de rode categorie zitten de meest gezochte individuen, gevolgd door de categorieën blauw, groen, oranje en grijs.

De PKK, die staat op de terreurlijsten van Turkije, de VS en de EU, voert al meer dan 30 jaar een terreurcampagne tegen Turkije en is verantwoordelijk voor de dood van bijna 40.000 mensen waaronder vrouwen en kinderen.

Sabah

T.A.