De Antwerpse 28-jarige Fouad Akrich is overgebracht naar een gevangenis in Antwerpen. Justitie nam eerder zijn Belgische nationaliteit af, maar toch kon Ankara hem uitleveren, zo bericht de Belgische media.

Het federaal parket bevestigt dat de 28-jarige Akrich deze week is overgebracht. Nochtans verscheen begin dit jaar in het staatsblad dat België zijn nationaliteit heeft afgenomen.

Dat gebeurde omdat hij ook de Marokkaanse nationaliteit heeft en in 2015 bij verstek is veroordeeld voor vijf jaar effectief door zijn lidmaatschap van een terreurbeweging.

Nu blijkt dat de Antwerpenaar nog steeds Belg is. “Ik had verzet aangetekend tegen zijn veroordeling, en omdat er daardoor geen definitieve strafrechtelijke uitspraak is, is de afname van zijn nationaliteit opgeschort”, aldus zijn advocaat Damen. “De Belgische terrorist wordt nu ondervraagd en begin 2021 kan zijn zaak dan in beroep starten.”

Hij maakte vroeger deel uit van Sharia4Belgium en vertrok in 2012 naar Syrië. Hij werd bijna een jaar geleden opgepakt in Turkije, samen met zijn Nederlandse vrouw en hun drie kinderen.

Bron: BM