Ferat Ince en Berrin Demirci

De Beringse huisarts Ferat Ince die afgelopen zomer nog opriep om de covid-maatregelen te respecteren, is nu zelf getroffen door het dodelijke coronavirus.

De 42-jarige huisarts ligt al twee weken op intensieve zorgen. “Laten we een smeekbede (dua) doen voor hem”, aldus zijn echtgenote Berrin Demirci.

De 42-jarige Ferat raakte hoogstwaarschijnlijk besmet in zijn werkplaats. Zijn echtgenote is bezorgd, maar ze heeft er alle hoop in dat hij snel beter wordt.

“Ferat ligt nu al drie weken in het ziekenhuis. De eerste week hebben we elkaar nog ge-sms’t, maar sinds de tweede week ligt mijn echtgenoot op intensieve zorgen en wordt hij beademd. Ik heb al twee weken geen contact meer met mijn echtgenoot, want we kunnen niet op bezoek in het ziekenhuis.”

Coronamaatregelen

De Belgisch-Turkse huisarts maakte zich al langer zorgen over het feit dat sommigen de coronamaatregelen niet respecteren. Deze zomer vertelde hij nog in een interview aan de Belgische pers dat niet iedereen de afstandsregels respecteert.

“Voel je je ziek, blijf dan thuis. Het wordt tijd dat degenen die denken dat corona een fabeltje is, weten dat het coronavirus echt bestaat”, zei hij toen.

Omdat de Belgisch-Turkse dokter Ince veel patiënten heeft met Turkse roots, werden de coronamaatregelen zelfs opgehangen in het Turks.

Maar na alle inspanningen is hij toch besmet geraakt. Hij ligt intussen al drie weken in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, waarvan de laatste twee weken op intensieve zorgen.

Bron: BM