Foto: Semih Esen

In de strijd tegen pukkels en puisten nemen jongeren daar vandaag geen genoegen meer mee. In plaats daarvan doen ze research naar producten of wisselen ze via sociale media tips uit. Semih Esen (23) is een zogenaamde ‘skincare junkies’ en vertelt over zijn liefde voor de huid.

“Mijn passie voor huidverzorging begon op jonge leeftijd. Ik had last van erg veel puistjes en probeerde mijn voorhoofd te verbergen een zogenaamde Justin Bieber-kapsel. Op vakantie in Turkije sprak een kruidenier me aan en gaf me een vettige olie. Gek genoeg verdween mijn acne”, dat zegt de 23-jarige Semih in een interview aan de Belgische media.

“Hoe duurder, hoe beter, dacht ik, maar dat is niet waar. Zo heb ik ooit honderden euro’s betaald voor een crème. Dat doe ik nooit meer. Ik focus sinds drie jaar meer op de ingrediënten die in de producten zitten. Dan kom je tot de vaststelling dat bepaalde goedkopere producten goed zijn. Bovendien bevatten de meeste duren producten heel veel parfum, wat irriterend kan zijn voor je vel.”

“Merken die geen kapitaal aan reclameboodschappen of een opzichtige opdruk besteden en de kwaliteit van het product voor zich laat spreken. Want het is niet omdat iets de hemel wordt in geprezen, dat het ook voor jou werkt.”

“Producten kiezen die lekker ruiken is niet altijd de juist beslissing. Laat je vooral niet ontmoedigen als er de eerste maanden niets verandert. Het is een proces, waar consistentie heel belangrijk is. Een maskertje opdoen om er morgen beter uit te zien, dat is onzin.”

“Het is voor mij als man, zeker met Turkse origine, niet echt aanvaard om bezig te zijn met huidverzorging. Ik vind dat vreemd, huidverzorging kent toch geen gender?

“Als je problemen hebt, moet je die aanpakken en daar hoeft geen taboe rond te zijn. In het verleden kreeg ik al wel wat verwijten naar mijn hoofd geslingerd. Ik denk dan vaak: We zien binnen 50 jaar wel wie er verrimpeld rondloopt.”

Bon: BM