“Ik stond oog in oog met de inbreker die op dat moment naakt in mijn bad lag”

In Heusden (België) heeft een onbekende man in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een woning en 500 Turkse Lira gestolen.

De boef werd op heterdaad betrapt door de Heusdenaar Yücel Özcan, de bewoner, toen hij terugkwam van een trouwfeest.

“Ik vond een halve boterham op tafel en de boef lag naakt in mijn bad.”

Toen de Heusdenaar zaterdagnacht thuiskwam, ontdekte hij meteen dat zijn voordeur was ingeslagen.  “Het was iets na middernacht toen ik terugkwam van het feest”.

“Het was aan het waaien buiten, dus dacht ik eerst dat de deur daardoor schade had opgelopen. Maar eens binnen hoorde ik het geluid van de televisie in mijn woonkamer. Dat vond ik vreemd, want ik had overdag geen televisie gekeken.”

“Iets later zag ik aan mijn salontafel schoenen liggen die niet van mij waren. En zag ik op de tafel een bord en bestek en nog een halve boterham. Toen schrok ik wel even. Want ik wist niet wat er gaande was.”

“Even later hoorde ik geluid dat van de kraan boven in de badkamer kwam. Toen ik daar ging kijken geloofde ik mijn ogen niet. Ik stond oog in oog met de inbreker die op dat moment naakt in bad lag. Ik heb toen zonder nadenken de deur van de badkamer dicht gedaan en ben naar beneden gelopen.” De inbreker vluchtte weg.

Verdwenen

“Via het raam van de badkamer is hij verdwenen. Zijn kleren op de vloer van de badkamer lagen er niet meer toen ik terug ging kijken. Hij is wel zonder schoenen vertrokken, want die lagen beneden aan de salontafel.”

De inbreker was volgens Yucel op zoek naar geld. “Mijn slaapkamer die langs de badkamer ligt, lag volledig overhoop. Cash geld heb ik niet in huis liggen. Wel 500 Turkse Lira (26,92 euro) die ik nog van mijn verlof in Turkije over had. Die heeft de inbreker meegenomen. Ik hoop dat het bij deze ene keer blijft en dat ik mij hier snel veilig en thuis voel.”

Zondagavond werd de politie Heusden-Zolder op de hoogte gebracht van de inbraak. Zij kwamen ter plaatse en deden de vaststellingen.

Bron: Belgische media