Een Turkse man, alleen geïdentificeerd met zijn naam, Kürşat Y., heeft bijna 10 miljoen euro gewonnen in de laatste Duitse loterij, met een ticket waarvan hij vergeten was dat hij het had.

“Miljoenen zullen mij niet veranderen. Ik weet nog waar ik vandaan kom,” vertelde Kürşat, die van zijn vrienden de bijnaam “Chico” heeft gekregen, aan het Duitse dagblad Bild.

Kürşat verhuisde met zijn gezin naar Dortmund, na Keulen en Düsseldorf de derde stad van Noordrijn-Westfalen en met bijna 600.000 inwoners de achtste stad van Duitsland, toen hij 12 jaar oud was.

Hij begon zijn beroepsleven als leerling bij een automonteur, werd daarna kraanmachinist en werkt sindsdien bij het Duitse bedrijf ThyssenKrupp.

“Ik heb mijn familie vaak verdriet gedaan. Maar nu kunnen ze comfortabel leven zonder financiële zorgen,” zei Kürşat, waarbij hij benadrukte dat het eerste wat hij deed nadat hij miljonair was geworden, was in een mum van tijd naar zijn familie rennen.

Volgens de Bild was “Chico” een regelmatige “lotto-speler”. De hoogste prijs die hij tot vandaag verdiende was echter 3.000 euro in jaren.

Zijn leven veranderde op 24 september, toen hij in totaal 9,927 miljoen euro won in de loterij, met een lot waar hij twee dagen voor de trekking 139 euro voor betaalde.

Kürşat liet het lot in een lade liggen en vergat de trekking en ging verder met zijn leven. Hij herinnerde zich het bestaan van het lot toen hij van zijn vrienden hoorde dat de loterijwinnaar uit Dortmund kwam.

Toen hij naar zijn huis rende om het lot en de winnende getallen te bekijken, ontdekte hij dat hij vanaf dat moment miljonair was.

“Ik belde direct mijn baas en zei: ‘Ik ben rijk,’ en nam ontslag: “Toen heb ik een Ferrari en een Porsche gekocht.”

Op de vraag of zijn omgeving veranderde, antwoordde hij snel: “Ja.”

“Ik had abrupt veel vrienden om me heen. Velen vroegen mij om geld. Maar ik herinner me precies degenen die in slechte tijden in mijn buurt waren. Geld zal me niet veranderen,” beloofde hij.

De voormalige werknemer, tegenwoordig welgesteld, is zeker van zichzelf. Zijn familie adviseerde hem te zwijgen over de loterij, maar hij luisterde niet naar hen.

“Ik wil dat iedereen weet dat ik rijk ben. Daarom heb ik dit interview geaccepteerd,” vertelde hij de Bild en voegde eraan toe: “Het kan me niet schelen. Het geld is in veilige handen. Ik kan de nieuwe ik aan.”

Bron: Hürriyet