Turkse zakenvrouw valt van schip in Tahiti

In het incident van Dilek Ertek, een zakenvrouw die zou zijn verdwenen nadat zij in Tahiti van een cruiseschip was gevallen, is haar Zwitserse vriend de hoofdverdachte geworden omdat hij haar 20 uur na haar val als vermist heeft opgegeven.

De 71-jarige Ertek ging op 24 oktober aan boord van het cruiseschip om haar verjaardag in Bora Bora te vieren met haar 74-jarige Zwitserse vriend.

Volgens de camerabeelden op het schip, hoewel Ertek om 3 uur ’s nachts in zee viel, meldde haar vriend dat Ertek precies 20 uur later werd vermist, waardoor de verdenking op de vriend toenam.

Nadat het incident aan de autoriteiten was gemeld, meerde het schip drie dagen later aan in Tahiti. Hoewel de Zwitserse vriend door de politie werd ondervraagd, werd hij vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijs was en keerde hij terug naar zijn land.

Aangezien haar kostbare juwelen niet werden aangetroffen tussen de door de scheepsleiding geleverde voorwerpen, namen de autoriteiten die het incident onderzochten de verdenking van diefstal op in het onderzoek.

Omdat Ertek een gelukkig en vredig leven had, geloofden haar familieleden en vrienden niet dat de dood van Ertek zelfmoord was, wat in de zaak ook als een mogelijkheid wordt onderzocht.

Door informatie te verstrekken over de fysieke omstandigheden van het cruiseschip, verklaarde een kapitein dat aangezien de ramen in de hutten vrij hoog zijn en de balkons verankerd zijn, het vrij moeilijk is om per ongeluk van daar te vallen.

Nadat Gökçe Atuk, de zoon van Ertek, het nieuws van het incident had ontvangen, ging hij naar Tahiti om de zoekwerkzaamheden ter plaatse te observeren. Zelfs na 11 dagen kon Ertek nog niet worden bereikt.

Bron: Hürriyet