In Turkije juicht men de recente beslissing van Duitsland toe om twee invloedrijke propagandabladen te sluiten. Ze werden gecontroleerd door de terroristische groepering PKK.

“Dit is een stap in de goede richting,” laat de Turkse ambassade in Berlijn weten. Ze laat erop volgen dat Turkije nog meer inspanningen verwacht van de Duitse autoriteiten om de propaganda, rekrutering en fondsenwerving van de PKK in te dijken.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken liet dinsdag weten dat de uitgeverij Mesopotamië, met zetel in Duitsland, en het multimediabedrijf MIR verboden en opgedoekt werden. Ze opereerden als onderafdelingen van de PKK.

Ze gaven boeken uit, schreven websites, organiseerden concerten en andere culturele evenementen om de PKK te promoten.

De PKK is al sinds 1993 buiten de wet gesteld in Duitsland, maar is er nog steeds actief. Ze heeft bijna 14.500 aanhangers onder de Turkse immigranten. Ze gebruikt het land als uitvalsbasis voor haar propaganda-activiteiten, rekrutering en fondsenwerving.

De groepering voert al meer dan 30 jaar lang een terreurcampagne tegen de Turkse staat. Daarbij vielen al bijna 40.000 slachtoffers.

Ze wordt beschouwd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU.

Sabah

S.V.R.