De woordvoerder van CJTF (Combined Joint Task Force) heeft woensdag toegegeven dat de Turkse militairen een “spectaculaire campagne” hebben uitgevoerd in de strijd tegen IS in de stad van al-Bab, in het noordelijke deel van Syrië.

Toen het ging over de strijd tegen IS, verklaarde hij: “Turkije heeft op een spectaculaire wijze de vijand in al-Bab omsingeld en voorkomen dat deze terroristen zich konden infiltreren in Turkije en andere landen”.

“Wij hebben veel luchtaanvallen uitgevoerd op en rondom al-Bab. Dankzij de hulp van de Turkse militaire troepen heeft IS het ongelofelijk warm gekregen”. De Turkse troepen hebben nu de controle over de snelweg tussen al-Bab en Aleppo, dit ten koste van 4 Turkse militairen.

Operatie Eufraat Schild

De Turkse commando’s hebben 48 terroristische doelwitten uitgeschakeld, waaronder gepantserde voertuigen, bunkers, munitieopslagplaatsen en hoofdkwartieren. Deze militaire operaties zijn in het kader van Operatie Eufraat Schild. Deze nam start op 24 augustus, om het noorden van Syrië vrij te maken van IS, de PYD en de YPG. Het doel is de veiligheid in Turkije te verbeteren en in het verlengde daarvan de rest van de wereld.

Bovendien wil de Turkse overheid een terreurvrije zone inrichten om de Syrische bevolking op te vangen. De doelstellingen voor ogen lijken op een zeer effectieve wijze gerealiseerd te worden door de Turkse troepen, aldus de woordvoerder.
Sabah