Het Anatolische skiresort ‘Mount Erciyes’ zal in maart het wereldkampioenschap snowboarden van de Internationale Ski Federatie (FIS) organiseren.

Murat Cahid Cingi, de voorzitter van het bedrijf A.S. Company, vertelde tijdens een interview met het persbureau Anadolu Agency, dat Mount Erciyes aan de internationale voorwaarden voldoet om internationale ski- en wintersport evenementen te organiseren. De gemeente Kayseri heeft hiervoor een investering gemaakt van maar liefst 350 miljoen euro.

LEES OOK: Turkije is de geboorteplaats van het snowboarden!

Internationale allure

Mount Erciyes zal in maart ook voor de tweede keer het FIS Snowboard kampioenschap organiseren. Hierbij nemen 200 snowboarders uit 20 verschillende landen deel. In 2015 vond het Europees kampioenschap ook in het resort plaats.

“Naarmate dat onze infrastructuur verder uitgebreid wordt, zullen meer evenementen georganiseerd worden op Mount Erciyes, waardoor ons resort meer bekendheid in het buitenland kan vergaren,” aldus Cingi.

LEES OOK: Skiresort in Turkije krijgt ‘het Certificaat van uitmuntendheid’

Medailles

“Technisch gezien zijn er geen lacunes in onze infrastructuur. Verschillende landen, waaronder Canada, Zwitserland, de V.S., Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea, China en Japan, zullen aan het kampioenschap deelnemen. Turkije zal ook participeren aan het evenement en hopelijk kunnen we ook een medaille winnen,” voegde Cingi hieraan toe.

Het resort bevindt zich op een inactieve stratovulkaan, 25 km ten zuiden van de stad Kayseri. De top van de vulkaan ligt op 3.916 meter hoogte. Het is de hoogste berg van Centraal-Anatolië. Het skiseizoen in Kayseri loopt van november tot april.

Anadolu Agency.