De Turkse minister van Handel Ruhsar Pekcan heeft woensdag het nieuwe label voor lokaal geproduceerde producten bekendgemaakt.

‘De Turkse bevolking zal aan de hand van het label de goederen kunnen herkennen die in het land zijn geproduceerd’, zei Pekcan tijdens een persconferentie in de Turkse hoofdstad Ankara.

Ruhsar Pekcan deelde verder mee dat buitenlandse bedrijven die in Turkije goederen produceren ook de toestemming krijgen om het label te gebruiken.

‘Zulke buitenlandse bedrijven dragen bij tot de Turkse economie en creëren jobs. Daarom zullen  de door hun geproduceerde goederen als lokale producten beschouwd worden’, vertelde Pekcan.

‘We steunen hun aanwezigheid in Turkije’, voegde de Turkse minister van Handel eraan toe.

Pekcan meldde dat het ministerie van Handel de nodige stappen zal ondernemen om mogelijke schade aangericht door speculaties van bedrijven en instituties af te weren.

Volgens een nieuw wettelijk voorschrift, dat dinsdag bekend gemaakt werd door het ministerie van Handel, zijn alle goederen geproduceerd in Turkije verplicht om een label te dragen dat Turkije als land van productie aanduidt.

Het ministerie van Handel deelde mee dat het promoten van lokaal geproduceerde goederen dient om de stabiliteit van de Turkse economie te ondersteunen.

Sabah

M.S.